0 Ft

Vásárló belépés

Hírek

2020.02.04 10:43

Termékajánló

Partnereink

További partnereink

 Yacht kemping, Balatonalmádi

www.yachtkemping.hu


 Sellő kemping, Balatonboglár

www.sellocamping.hu


Magyar Camping és Caravanning Club

www.mccc.hu


Magyar Hagyományos Kemping Klub

www.mhkk.hu


Sika Hungária Kft

www.sika.hu

Hírek

2015.02.23
Kampány a biztonságos vontatásért!

Kampány a biztonságos vontatásért!

Kitörésgátló rendszerek lakókocsikhoz és utánfutókhoz - A szerelvény állandó biztonságáért!

Aki már egyszer került kritikus szituációba vontatás közben, az tudja, hogy milyen érzékenyen reagál a lakókocsi vagy az utánfutó nagyobb sebességnél, és hogy ez milyen veszélyeket rejt. Egy kis kitérő-manőver, oldalszél hidakon vagy hirtelen széllökés teherautók mellett elhaladva, és könnyen betáncolhat a vontatmány. Ilyenkor nagy a veszélye, hogy a szerelvény kezelhetetlenné válik. Aki már egyszer élvezte a kitörésgátló rendszerek előnyeit, az többé sosem szeretne e nélkül a „vész-elektronika” nélkül vontatni!

Ennek a biztonsági rendszernek a használatával megbízhatóan a nyomvonalon tarthatja a vontatmányt!


Az rendszer tökéletesen egyszerűen működik. Hasonlóan az ESP rendszerekhez a személyautóknál, a kitörésgátló rendszerek folyamatosan kontrollálják az utánfutó vagy lakókocsi menettulajdonságait. Azokban a helyzetekben, amikor a vontatmány instabillá válna, a rendszer vezérlőelektronikájának oldalgyorsulás szenzorja a legkisebb oldalmozgásokat is felismeri, még mielőtt a vonójármű ESP rendszere érzékelné azokat. A vontatmány automatikusan, a sofőr beavatkozása nélkül enyhén ráfékez. Néhány másodpercnyi fékezés elegendő ahhoz, hogy az utánfutó újra biztonságosan, egyenesen fusson.


Működési elv:

1. Amikor a vontatmány imbolyogni kezd, a lakókocsi tengelyen a szenzor érzékeli az oldalkitörést.

2. A kitörésgátló rendszer automatikusan lefékezi a lakókocsit. Az elektronikusan vezérelt korrekcióból a vezető szinte semmit sem érzékel.

3. Néhány másodperccel később a szerelvény újra biztonságban halad tovább. Az enyhe fékezéssel a lakókocsi önmagát húzza vissza a nyomvonalra.


A kitörésgátló rendszerek vásárlásánál mindenképpen figyeljen a vontatmány összsúlyára, az alváz márkájára, valamint arra, hogy a lakókocsi egy- illetve kéttengelyes-e!AL-KO és KNOTT alvázas lakókocsikhoz az ATC Trailer Control, BPW alvázhoz az iDC Intelligent Drive Control ajánlott!


Az alábbi videók kitűnően bemutatják a kitörésgátló rendszerek működését és szükségességét: 


 

Webáruházunkban a kitörésgátló rendszereket kedvező áron vásárolhatja meg!

Tovább a kitörésgátló rendszerekhez...

Lakókocsi fékrendszer, futómű átvizsgálás egységesen bruttó 6500 Ft-os áron! Hívjon minket időpontegyeztetés miatt már ma a 06 88/586-280-as telefonszámon!