Új jelszó kérése
0 Ft

Vásárló belépés

Hírek

Termékajánló

További partnereink

 Yacht kemping, Balatonalmádi

www.yachtkemping.hu


AKALI KEMPINGEK

www.akalikempingek.hu


Magyar Camping és Caravanning Club

www.mccc.hu


Magyar Hagyományos Kemping Klub

www.mhkk.hu


Sika Hungária Kft

www.sika.hu

Hírek

2015.02.23
Kampány a biztonságos vontatásért!

Kampány a biztonságos vontatásért!

Kitörésgátló rendszerek lakókocsikhoz és utánfutókhoz - A szerelvény állandó biztonságáért!

Aki már egyszer került kritikus szituációba vontatás közben, az tudja, hogy milyen érzékenyen reagál a lakókocsi vagy az utánfutó nagyobb sebességnél, és hogy ez milyen veszélyeket rejt. Egy kis kitérő-manőver, oldalszél hidakon vagy hirtelen széllökés teherautók mellett elhaladva, és könnyen betáncolhat a vontatmány. Ilyenkor nagy a veszélye, hogy a szerelvény kezelhetetlenné válik. Aki már egyszer élvezte a kitörésgátló rendszerek előnyeit, az többé sosem szeretne e nélkül a „vész-elektronika” nélkül vontatni!

Ennek a biztonsági rendszernek a használatával megbízhatóan a nyomvonalon tarthatja a vontatmányt!


Az rendszer tökéletesen egyszerűen működik. Hasonlóan az ESP rendszerekhez a személyautóknál, a kitörésgátló rendszerek folyamatosan kontrollálják az utánfutó vagy lakókocsi menettulajdonságait. Azokban a helyzetekben, amikor a vontatmány instabillá válna, a rendszer vezérlőelektronikájának oldalgyorsulás szenzorja a legkisebb oldalmozgásokat is felismeri, még mielőtt a vonójármű ESP rendszere érzékelné azokat. A vontatmány automatikusan, a sofőr beavatkozása nélkül enyhén ráfékez. Néhány másodpercnyi fékezés elegendő ahhoz, hogy az utánfutó újra biztonságosan, egyenesen fusson.


Működési elv:

1. Amikor a vontatmány imbolyogni kezd, a lakókocsi tengelyen a szenzor érzékeli az oldalkitörést.

2. A kitörésgátló rendszer automatikusan lefékezi a lakókocsit. Az elektronikusan vezérelt korrekcióból a vezető szinte semmit sem érzékel.

3. Néhány másodperccel később a szerelvény újra biztonságban halad tovább. Az enyhe fékezéssel a lakókocsi önmagát húzza vissza a nyomvonalra.


A kitörésgátló rendszerek vásárlásánál mindenképpen figyeljen a vontatmány összsúlyára, az alváz márkájára, valamint arra, hogy a lakókocsi egy- illetve kéttengelyes-e!AL-KO és KNOTT alvázas lakókocsikhoz az ATC Trailer Control, BPW alvázhoz az iDC Intelligent Drive Control ajánlott!


Az alábbi videók kitűnően bemutatják a kitörésgátló rendszerek működését és szükségességét: 


 

Webáruházunkban a kitörésgátló rendszereket kedvező áron vásárolhatja meg!

Tovább a kitörésgátló rendszerekhez...

Lakókocsi fékrendszer, futómű átvizsgálás egységesen bruttó 6500 Ft-os áron! Hívjon minket időpontegyeztetés miatt már ma a 06 88/586-280-as telefonszámon!