0 Ft

Vásárló belépés

Termékajánló

További partnereink

 Yacht kemping, Balatonalmádi

www.yachtkemping.hu


Magyar Camping és Caravanning Club

www.mccc.hu


Magyar Hagyományos Kemping Klub

www.mhkk.hu


Sika Hungária Kft

www.sika.hu

Hírek

2019.09.12
LAKÓKOCSIK, LAKÓAUTÓK FELKÉSZÍTÉSE ŐSZI – TÉLI KEMPINGEZÉSRE

A nyár forrósága után következnek a békésebb, csendesebb hónapok. Sokan az őszi, téli időszakban találják meg a számunkra ideális pihenési lehetőséget. A lehulló falevelek, az indián nyár napsugarai, a hóval fedett táj, mind-mind olyan szépséget ígérnek, amiért érdemes felkerekedni lakóautónkkal, lakókocsinkkal a hűvösebb idő ellenére is. Ilyenkor jön el az ideje a kellemes hangulatú városnézéseknek, az erdei nagy kirándulásoknak vagy a meleg vizű fürdőzésnek. A téli sportok szerelmesei is már türelmetlenül várják, hogy újra leessen a hó. Összeállításunkban segítséget szeretnénk nyújtani azoknak, akik lakókocsival, lakóautóval vágnak neki ennek az időszaknak és az aktív kempingezést választják ősszel, télen is.

1. Az őszi-téli szezon előtt mindenképpen ellenőrizzük a fűtésrendszert, szükség esetén keressünk fel szakszervizt. Sokszor egy kicsi pók is tud nagy hibát okozni! A gázpalackokat a nyáron használt probán-bután gáz helyett tiszta propánnal töltsük fel, így fagypont alatt is a gáz teljes mennyiségét ki tudjuk nyerni a palackból! (A PB gáznak 60%-a butángáz, amely 3 °C alatt cseppfolyós marad, így ezen a hőmérsékleten és alatta csak a gáz propán része jön ki a palackból.)

2. Hűvös, esős éjszakákon rendkívül kellemetlen lehet, ha a gázpalackunk fogy ki, és ki kell mennünk a jó meleg lakókocsiból a hidegbe kicserélni másikra. Ezt a helyzetet el lehet kerülni a Truma DuoControl palackösszekötő és nyomásszabályzó használatával. A Truma 12V-ról működő Eis-Ex készülékével elkerülhető a reduktor elfagyása. (MonoControl CS, DuoControl CS, SecuMotion, DuoComfort és DuoControl-lal ellátott gázpalackokhoz használható!)

3. Hideg időben kifejezetten figyeljünk a szennyvízelvezetésre, hiszen a vízrendszer 0 °C alatt könnyen elfagyhat. Fokozottan ügyeljünk lakókocsik esetében a nyitott szennyvízcsőre és annak kifolyására. A víztartályok melegen tartására többféle lehetőségünk van: használhatunk fűtőpatront, illetve szerelhetünk fel tartályfűtést. A vízcsövek, lefolyók köré tekerhetünk fűtőszalagot. Tartós -10 fok alatt javasoljuk azonban a vízrendszer leürítését és a közös mosdóhelységek használatát.

4. Fontos, hogy a lakókocsik, lakóautók esetében valamilyen módon biztosítani kell az oxigénellátást! Ennek figyelembevétele mellett leszigetelhetjük a tetőablakokat, illetve tehetünk rájuk védő „sapkát”, amit induláskor egyszerűen levehetünk.

5. A nyári, zárt elősátor helyett az előtetők, téli sátrak, illetve az úgynevezett „rész sátrak” használatát javasoljuk, kisebb méretük és az egyszerűbb felállításuk miatt. Egyes téli sátrakhoz kapható olyan kiegészítő szett, amellyel tökéletesen le lehet szigetelni a sátor és lakókocsi közötti rést, így használata kifejezetten nagy hidegben, hóban, esős időben ajánlott.

6. Hosszabb megálláskor, valamint éjszakára jobb hőszigetelés érhető el, ha a lakóautónk szélvédőjét, valamint a vezetőfülke oldalsó ablakait hőszigetelő paplannal takarjuk be.

7. Lakókocsik esetében, főleg esős, havas időben ajánlott a vonóháromszögtakaró használata, amely megvédi a vonófejet, kéziféket és a mankókerék felső részét az időjárás viszontagságaitól.

8. Amennyiben havas, hideg területre terveznek utazást – főleg a síparadicsomok látogatóira gondolunk – szereljék fel lakóautójukat téli gumival!

9. A bejárati ajtónál, ablakoknál, valamint a szervizajtóknál bekenheti a gumitömítéseket vékonyan glicerin tartalmú zsírral, megakadályozva így a gumik elfagyását.

10. Hideg időben is nagyon fontos a lakókocsi, lakóautó rendszeres szellőztetése! Ajánlott ilyenkor többször, rövid időre kinyitni az ajtót, ablakokat.


Megfelelő felkészülés és tervezés mellett életre szóló élményekben lehet részünk a hidegebb hónapokban is!

Ha bármilyen kérdés merülne fel indulás előtt a lakóautóval, lakókocsival kapcsolatban, keressenek fel minket, és legjobb tudásunk szerint segítünk a járművek őszi – téli felkészítésében!

Telefonos elérhetőségünk: +36 88 586 280 

Személyesen szakáruházunkban, szervízünkben: 8175 Balatonfűzfő, Árpád u. 7.

E-mail címünk: varadi@varadicaravan.hu


Az őszi termékeket összegyűjtöttük egy helyre a webáruházunkban! Tovább a őszi termékekhez…

 

Kellemes utazást kívánunk!

Váradi Caravan munkatársai